Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 80 dkg csirkemell vagy comb filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • méz
  • mustár
  • só, bors, cukor, fahéj
  • 2 bögre rizs
  • mazsola
  • 2 dl tej

 


Egy edényben keverjük össze a mustárt és a mézet 1:1 arányban (vagyis 2 ek mézhez adjunk 2 ek mustárt, aki jó szottyosan szereti, az többet is bekeverhet, de az arányokat érdemes tartani). A húst vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk bele a mézes-mustáros szószba. Ha ezzel megvagyunk tegyük kicsit félre.

Ha nem tudunk(akarunk) várni, akkor karikázzuk a hagymát egy jénai edény aljába, öntsünk rá egy kevés étolajt, majd halmozzuk rá a húst, fedjük le alufóliával és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük lefedve 50 percig, majd vegyük le a fóliát és hagyjuk bent további 10 percre.

Karácsonyi Tipp: hogy az ünnepek ízvilágához méginkább passzoljon, a hagyma mellett reszelt vagy kis kockákra vágott almát is tehetünk az edénybe és egy kis fahéjat is adhatunk hozzá.

Tetszőleges mennyiségű mazsolát meleg, fahéjas, cukros tejbe áztatunk. Mivel úgyis főzni fogjuk, így nem olyan fontos, hogy soká ázzon, de legalább amíg a rizs készül, puhul egy kicsit.

A két bögre rizst olajon megfuttatjuk, majd felöntjük 3 bögre vízzel, megsózzuk, egy kevés cukrot is adunk hozzá és alacsony lángon hagyjuk főni. Amikor már majdnem megfelelő állagú, akkor hozzáadjuk a mazsolát és a tejet. Gyakori kevergetés mellett készre főzzük és a hússal együtt tálaljuk.

Szerző: Kicsi Séf  2010.11.28. 18:23 Szólj hozzá!

Címkék: csirke édes rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr712528445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása