photo (2).JPG

A töltelékhez:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1-2 szál póréhagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 10 dkg margarin
  • 15 deka sonka csíkokra vágva - értelemszerűen a vega verzióból hagyjuk ki ;o)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15 deka reszelt (füstölt) sajt
  • 2 tojás
  • só, bors, paprika, rozmaring

A tésztához:

  • 25 deka finomliszt
  • 15 deka teljes kiörlésű liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojás

Először gyúrd össze a tésztát és befóliázva tedd a hűtőbe egy órára.

A szeletelt zöldségeket egy serpenyőben, alacsony lángon futtasd meg a margarinon, fűszerezd be, ha jól átforgattad, tegyél rá egy fedőt, hagyd párolódni, időnként forgasd át.

Amíg párolódnak a zöldségek, vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd ki és béleld ki vele a tortaformát. Egy villával szurkáld meg az alját és tedd be a 175 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. Ha bent van, akkor mehet a tejföl, a két tojás, és a reszelt füstölt sajt fele a zöldségekre, forgasd át, és miután lejárt a 10 perc, halmozd a tésztára, majd mehet az egész vissza a sütőbe. A serpenyőben maradt margarinos zöldséglét további 20 perc után öntsd rá a tésztában sülő zöldségekre, a maradék reszelt sajttal fedd le a zöldségeket és további 10 percre told vissza a sütőbe a pitét.

Ha készen van, érdemes még a formában szeletelni.

A képért köszönet Zitának, aki miután először kóstolta, másnap már maga készítette el ezt a finomságot.

Szerző: Kicsi Séf  2013.09.07. 16:51 Szólj hozzá!

Címkék: vega gomba zöldség cukkini egyszerű sós sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr684549838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása