Kinga mesélt egy whiskys brownie receptről, amit nemrég sütöttek meg Attilával és ez hozta az ötletet, hogy én is megpróbálkozzak vele.

Hozzávalók:

  • 27 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl whisky - nálunk épp Johnnie Walker Red volt itthon (foglalkozási ártalom)
  • egy fél grapefruit leve
  • egy csipet só
  • egy csipet gyömbér
  • 12 dkg liszt

grapefruit_es_csoki.jpg

Elkészíteni végtelenül egyszerű. A csokit a vajjal megolvasztom, majd hozzáadom az felvert tojás-cukor-whisky-grapefruit lé mixet, amibe a sót és a gyömbért is belekevertem. Ezután finoman adagolva elkeverem benne a lisztet és a sütőpapírral kibélelt sütőtepsibe öntöm és 175°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szépen meg is sül.


grapefruit_es_csoki_2.jpg

Szerző: Kicsi Séf  2017.01.08. 17:17 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr9712109477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása