Kinga mesélt egy whiskys brownie receptről, amit nemrég sütöttek meg Attilával és ez hozta az ötletet, hogy én is megpróbálkozzak vele.
Hozzávalók:
- 27 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl whisky - nálunk épp Johnnie Walker Red volt itthon (foglalkozási ártalom)
- egy fél grapefruit leve
- egy csipet só
- egy csipet gyömbér
- 12 dkg liszt
Elkészíteni végtelenül egyszerű. A csokit a vajjal megolvasztom, majd hozzáadom az felvert tojás-cukor-whisky-grapefruit lé mixet, amibe a sót és a gyömbért is belekevertem. Ezután finoman adagolva elkeverem benne a lisztet és a sütőpapírral kibélelt sütőtepsibe öntöm és 175°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szépen meg is sül.