Kefires sütemény. Egyszerű, gyors, könnyű. Jelen esetben szilvával, soksoksok szilvával. De szabadon tölthető, keverhető, borítható bármivel, az alaprecept attól változatlan.
Szóval a tészta:
- 1 nagy pohár (350/375g) kefir
- 3/4 kefires pohárnyi étolaj
- 1 kefires pohárnyi cukor
- 2 kefires pohárnyi liszt
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- a szilvás esetben sok fahéj
A képen látható csodát 70 dkg szilva díszíti és ízesíti, ennek a felével is életképes, de így sokkal jobb.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverem és sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntöm. A megtisztított szilvát kicsi szeletekre vágom, fahéjas cukorban megforgatom és egyenletesen a tésztára halmozom. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm, ha a tészta elválik az edény falától (azaz a sütőpapírtól, ami az edény falát borítja), akkor már jó esélyünk van arra, hogy a szúrópróba is minket igazol majd és begyűjthetjük a lelkes fogyasztók elismerését.
Jó étvágyat!