Kefires sütemény. Egyszerű, gyors, könnyű. Jelen esetben szilvával, soksoksok szilvával. De szabadon tölthető, keverhető, borítható bármivel, az alaprecept attól változatlan.

Szóval a tészta:

  • 1 nagy pohár (350/375g) kefir
  • 3/4 kefires pohárnyi étolaj
  • 1 kefires pohárnyi cukor
  • 2 kefires pohárnyi liszt
  • 3 tojás
  • 1 sütőpor
  • a szilvás esetben sok fahéj

A képen látható csodát 70 dkg szilva díszíti és ízesíti, ennek a felével is életképes, de így sokkal jobb.


A tészta hozzávalóit alaposan összekeverem és sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntöm. A megtisztított szilvát kicsi szeletekre vágom, fahéjas cukorban megforgatom és egyenletesen a tésztára halmozom. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm, ha a tészta elválik az edény falától (azaz a sütőpapírtól, ami az edény falát borítja), akkor már jó esélyünk van arra, hogy a szúrópróba is minket igazol majd és begyűjthetjük a lelkes fogyasztók elismerését.

Jó étvágyat!

Szerző: Kicsi Séf  2011.08.20. 14:37 Szólj hozzá!

Címkék: szilva édes gyors sütemény egyszerű fahéj

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr63166937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása