Korán reggel emiatt semmiképp se kelj fel! (2 verzióban)

Hozzávalók (Kevésbé egészséges):

  • 30 dkg répa
  • 5-10 dkg mogyoró (nem sózott)
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek étolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • fahéj

 

Hozzávalók (Egészségesebb):

  • 30 dkg répa
  • 5-10 dkg mogyoró (nem sózott)
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg teljeskiörlésű rozsliszt
  • 20 dkg nyílgyökérliszt
  • 2 ek kókuszolaj
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 doboz natúrjoghurt
  • 1 tojás
  • fahéj, szerecsendió

 


Nem rajongok sem a répás, sem a fahéjas süteményekért, de ez valami fantasztikus. A recept ötletét első törökországi látogatásom adta, amikor egy répás-fahéjas sütemény (tarçinli havuçlu kurabiye) teljesen levett a lábamról. Abban dió is volt, de mivel a dióval (leginkább annak héjával) való találkozásomnak az egyik bölcsességfogam látta nem is csekély kárát, így azt a rossz emlékek miatt kihagytam.

A megtisztitott, megpucolt répát a mogyoróval gépben felaprítom. A felolvasztott vajhoz hozzáadom a répát és a mogyorót, hozzáadom a 2 evőkanál étolajat majd hozzákeverem a tojást és a tejet. Az így kapott masszába mehet a fahéj (és ha tovább ízesítenénk, akkor egy kis vanília aroma is), majd állandó keverés mellett lassan adagolom hozzá a kétféle liszt, sütőpor és cukor keverékét.

Az elkészült tésztát muffinformában, 175 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha mindent jól csináltunk, az eredmény egy olyan ízkavalkád, amelyben egyik összetevő íze sem hangsúlyos, mégis (talán épp ezért) rendkívül ízletes.

Szerző: Kicsi Séf  2011.07.19. 17:58 Szólj hozzá!

Címkék: édes répa gyors muffin mogyoró fahéj

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr343080859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása