Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1,5 deci tej
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg + 2 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 80 dkg liszt
- borsmenta kivonat
- étcsokoládé a töltelékhez
A tejet összekeverjük a kakaóporral, 2 ek cukorral és 2 kiskanál mentakivonattal. Az így készített kakaót és a tojást hozzáadjuk a megolvasztott margarinhoz és jól elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a sütőport.
Ha jól elkevertük az összes hozzávalót és homogén masszát kaptunk, a muffinformák aljába teszünk a tésztából, majd belenyomunk egy kocka étcsokit és ráteszünk még egy adag tésztát úgy, hogy ne látsszon ki a csoki.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (a sütőforma méretétől függően 5-15 perc), ha a szúrópróbán átment már lehet is tálalni.