"Ha minden bedől, egy finom karfiolleves kihúzhat az őszi megfázásból,
és segít a határidős munkát is befejezni."



Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 paprika (tetszés szerint)
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • kicsi olaj
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 zöldségleveskocka
  • fűszerek: petrezselyem, egész fekete bors, tárkony, lestyán, és más
  • zöldfűszerek ízlés szerint


Elkészítés:

2,5 liter vízben felforralni a zöldségeket, fűszerekkel és a
leveskockával, majd kis lángra rakni. Ha puhára főtt, akkor a tejfölt
liszttel csomómentesre keverni, és kicsi leveslével hígítani, majd
elkeverni a levesben. Kislángon tovább főzni.
Ha kész, akkor két evőkanál ecetet belekeverni, hogy kicsit savanykás
íze legyen.
Jó étvágyat!"

A legfinomabb karfiolleves, amit az elmúlt években ettem. Egy fárasztó nap után beköszöntött a világbéke.

Szerző: Kicsi Séf  2010.10.01. 22:41 Szólj hozzá!

Címkék: leves vega zöldség sós karfiol

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr332338335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása