"Ha minden bedől, egy finom karfiolleves kihúzhat az őszi megfázásból,
és segít a határidős munkát is befejezni."
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 fej vörös hagyma
- 2 sárgarépa
- 1 paprika (tetszés szerint)
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- kicsi olaj
- 2 evőkanál ecet
- 2 zöldségleveskocka
- fűszerek: petrezselyem, egész fekete bors, tárkony, lestyán, és más
- zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
2,5 liter vízben felforralni a zöldségeket, fűszerekkel és a
leveskockával, majd kis lángra rakni. Ha puhára főtt, akkor a tejfölt
liszttel csomómentesre keverni, és kicsi leveslével hígítani, majd
elkeverni a levesben. Kislángon tovább főzni.
Ha kész, akkor két evőkanál ecetet belekeverni, hogy kicsit savanykás
íze legyen.
Jó étvágyat!"
A legfinomabb karfiolleves, amit az elmúlt években ettem. Egy fárasztó nap után beköszöntött a világbéke.