Előbbit hidegen, utóbbit melegen ajánlom. Fotó egyelőre nincs, de a receptet nem szeretném elfelejteni.

Hozzávalók (4-6 főre):

  • fél kg csiperke gomba 1-2 centis szeletekre vágva
  • 2 zeller szár vékony szeletekre vágva
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 póréhagyma felkarikázva
  • sok margarin (tényleg sok)
  • úgy 300 g tejföl (ízlés szerint több is)
  • só, bors, chili, curry, rozmaring és bármilyen fűszer, amit gombához használsz
  • 500 g tészta (minimum)

Elkészítés:

Első körben a zellert és a hagymát megsózom és sok margarinon párolom, fedő alatt. A nagy mennyiségű hozzávaló miatt végül a wokban készült el a feltét, mert más edényben nem fért el - egy nagyobb serpenyőben kezdtük, de az nem bizonyult elég nagynak. A zeller és a hagyma után jöhet a póré és a gomba, meg a fűszerek ízlés szerint. Mondjuk bőven lehet fűszerezni, mert ugye jön még rá a tejföl is, ami azért még lágyabbá teszi az egészet. Mondjuk ha már tüzet okádsz a chilitől, akkor bizonyosan elég lesz. Ha elég puhának ítéled meg a zöldségeket - amiket továbbra is fedő alatt, plusz margarin hozzáadásával párolgatsz -, akkor leveheted a tűzről, dobd rá a tejfölt és kész is vagy a feltéttel.

A tészta kifőzésében semmi boszorkányság nincs, azt nem is ragoznám túl. Ha tésztasalátát szeretnél, akkor összekevered a dolgokat és hagyod kihűlni, ha meg főételt - annak is kiváló -, akkor a frissenfőtt tésztára mehet a feltét, és jó étvágyat.

Szerző: Kicsi Séf  2012.01.17. 15:14 Szólj hozzá!

Címkék: vega gomba zöldség tészta főétel egyszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr743570944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása