Hozzávalók (1 személyre) :
- 300 g bacon szalonna
- 4-5 közepes gomba tisztítva, felszelve
- Fél póréhagyma karikára vágva
- 2 cs Mozzarella (nem a mini!!!)
- 1 nagy pohár tejföl
- fél deci édes fehérbor
- só, bors, bazsalikom, oregánó
Egy jénai tálat kibélelünk bacon szalonnával, rákarikázzuk az egyik mozzarellát. Rászórjuk a gombát és a póréhagymát, majd fűszerezzük kevés (!!!) sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. Újabb sor mozzarella, megint kevés fűszer.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és kevés fehérborral, majd ráöntjük a mozzarellára. A tetejére megint bacon-t teszünk.
180 fokon 30 percig letakarva sütjük, majd 10 percig pirítjuk!
Friss salátával tálaljuk!