Avagy a tökéletes hétvégi reggeli.

Hozzávalók:

  • 2 púpozott evőkanál cukor
  • 2 csapott kiskanál fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 ek étolaj
  • egy csipet só
  • olaj a kisütéshez

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, elő a serpenyővel és már kezdheted is a sütést. A tésztába egyébként lehet még áfonyát keverni vagy a serpenyőbe beleszórni közvetlen miután belemerjük a tésztát. Mivel a tészta nem híg, ezért üzenni is lehet egy ügyesen készített palacsintával. További képekért lásd a folytatást.


 

 

Jobbra fönt a fordítás előtti állapot látható, ha a serpenyőben már így néz ki a tészta, akkor lehet alányulni, kis segítséggel elválik a serpenyőtől és ha van kit lenyűgözni, akkor dobálva, ha nincs akkor kedvünk szerint fordítsuk meg.

A tálalási javaslatok pedig mindenkinek a fantáziájára és kézügyességére vannak bízva. Én most ezt a szerelmi vallomást és a vidéki csendéletet gondoltam megörökíteni.

Jó étvágyat!

Szerző: Kicsi Séf  2011.08.05. 11:09 2 komment

Címkék: amerikai édes palacsinta gyors fahéj

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr583127627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teoinrio 2011.10.22. 17:04:12

A heten mar harmadszor csinalok palacsintat, most epp almaval. Carlos nagyon rakapott! Meg persze a szivecske is megvolt! :)

Kicsi Séf 2011.10.22. 17:05:51

Yaaaay :D Kedves egészségetekre! :D
süti beállítások módosítása