A receptért köszönet illeti Tamást, akinek pénteken volt a szülinapja, és ha nem mutatja meg nekem ezt a receptet bő egy éve, akkor valószínűleg a mai napig úri huncutságnak tartom a mango chutney-t.
Hozzávalók 2 főre:
- 40 deka csirke
- 4 ek mangó chutney
- 1 konzerv kókuszkrém
- 1 kis fej lilahagyma
- pörkölt, sótlan földimogyoró
- gyömbér, citromfű, bors, só
- olaj
- üvegtészta
Az apróra vágott csirkét citromfüves, borsos olajban alaposan megforgatom és lefóliázva bedobom a hűtőbe pácolódni egy kicsit - ha erre nincs idő, akkor bánj bátrabban a fűszerekkel. A felkockázott hagymát, a mangóchutney-t, és a kókuszkrémet a gyömbérrel összeturmixolom. Aztán elkezdem sütni a húst és ha már kezd szépen átsülni, akkor mehet rá a chutneys krém, amiben közepes lángon hagyom rotyogni még.
Az üvegtészta elkészítésének Bettina szerinti legjobb módja a következő: a tésztát folyóvízben leöblítem, forrásban lévő vízbe teszem, ami alatt lekapcsolom a lángot, és fedő alatt hagyom, hogy 5 perc alatt megfőjön.
Tálaláskor az aprított mogyoróval megszórom.