A receptért köszönet illeti Tamást, akinek pénteken volt a szülinapja, és ha nem mutatja meg nekem ezt a receptet bő egy éve, akkor valószínűleg a mai napig úri huncutságnak tartom a mango chutney-t.

mangochutney_csirke.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 deka csirke
  • 4 ek mangó chutney
  • 1 konzerv kókuszkrém
  • 1 kis fej lilahagyma
  • pörkölt, sótlan földimogyoró
  • gyömbér, citromfű, bors, só
  • olaj
  • üvegtészta

Az apróra vágott csirkét citromfüves, borsos olajban alaposan megforgatom és lefóliázva bedobom a hűtőbe pácolódni egy kicsit - ha erre nincs idő, akkor bánj bátrabban a fűszerekkel. A felkockázott hagymát, a mangóchutney-t, és a kókuszkrémet a gyömbérrel összeturmixolom. Aztán elkezdem sütni a húst és ha már kezd szépen átsülni, akkor mehet rá a chutneys krém, amiben közepes lángon hagyom rotyogni még.

Az üvegtészta elkészítésének Bettina szerinti legjobb módja a következő: a tésztát folyóvízben leöblítem, forrásban lévő vízbe teszem, ami alatt lekapcsolom a lángot, és fedő alatt hagyom, hogy 5 perc alatt megfőjön.

Tálaláskor az aprított mogyoróval megszórom.

Szerző: Kicsi Séf  2016.02.07. 12:07 Szólj hozzá!

Címkék: mogyoró főétel egyszerű chutney mango üvegtészta mango chutney

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr368367508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása