Fitness. Welness. Ápdét 1-es. (Na jó, talán nem annyira...)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg étcsoki
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 2 dl tejeskávé

 

Túrókrém:

  • 500 g túró
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag zselé fix
  • reszelt citromhéj
  • gyümölcs ízlés szerint

Tulajdonképpen rettentően egyszerű elkészíteni és ha akad a közelben torkos gyerkőc/testvér/barát/akárki, akkor még a mosogatás sem különösebben megrázó. A margarint és a csokit állandó kevergetés mellett megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejeskávét (kb. 1 deci tejet tartalmazzon) meg a tojásokat. Ezután jöhetnek a mindenféle porok, amiket én az egyszerűség kedvéért előre össze szoktam keverni a mérőedényben és abból adagolni. A hozzávalók adagolása közben lehetőleg folyamatosan járjon az egyik kezünkben a fakanál (vagy bármi egyéb eszköz, amit a tészta kevergetésére a legmegfelelőbbnek tartunk), a tűzhely ne legyen túl forró – én a közepesnél valamivel alacsonyabb hőmérsékleten készítettem. Ha mindent jól elkevertünk, akkor a kivajazott és lisztezett sütőformába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük. 40 perc után jöhet a szúrópróba, ha nem ragad, kész, ha igen, akkor vissza és várunk tovább türelemmel, illetve megpróbáljuk a sütőtől távol tartani a haspókokat, akik eddigre már az elmebaj különböző tüneteit produkálják az illatok hatására.

A sütés 40 perce egyébként ideális arra, hogy felaprítsuk a választott (vagy éppen ránk sózott) gyümölcsöt, alaposan áttörjük a túrót (én erre a konyhai robotgépet használtam), vagy feltegyünk egy levest, esetleg elkezdjünk a főétellel foglalatoskodni.

Ha a szúrópróba és nem csak a türelmetlen leendő fogyasztók szerint van kész a tészta, akkor kivesszük és állni hagyjuk, hogy hűljön, ugyanis ha a zselatinozott túrókrém rákerül, akkor mennie kell a hűtőbe az egésznek. A túrókrém megszilárdítására főzés nélkül használható zselatint szereztem be – ugyanis a főzős változattal még sosem próbálkoztam és nem akkor akartam ennek nekifutni, amikor egy estém volt 2 születésnapi tortára, amiből az egyik ráadásul másnap hajnalban debütált.

Elkészítjük a krémet (túró törése a 2 ek tejföllel, alaposan megmosott citrom héjának reszelése, majd zselatin - a csomagolásán leírtak szerint -, és végül a cukor), mielőtt a tortára applikáljuk, megszórjuk az apróra vágott (idény)gyümölccsel, erre jön a túrókrém és hidegre tesszük a kész alkotást, ami 2-3 óra múlva, mindenki megelégedésére tálalható.

 

A torta bevonható csokival, ha valakinek még hiányozna egy kicsi a receptből, akkor 200 grammot olvasszon fel és küldje rá.

Szerző: Kicsi Séf  2011.08.01. 16:05 Szólj hozzá!

Címkék: édes torta túró csoki tejföl sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendisastersdaily.blog.hu/api/trackback/id/tr553117396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása